Tarieven en vergoedingen

Kinderen tot 18 jaar

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de zorg aan alle kinderen tot 18 jaar. Wij hebben een contract met de gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede, Heemskerk, Beverwijk, Velsen en Haarlemmermeer (incl. Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Ben jij of is jouw kind ingeschreven in één van deze gemeenten, dan wordt de behandeling rechtstreeks vergoed. Je ontvangt dus geen factuur van ons.

Om voor de vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen is het wel noodzakelijk dat er een geldige verwijsbrief is van een (huis)arts of het CJG.

Waar moet een geldige verwijsbrief aan voldoen? Hierin moet de naam, adres en AGB-code van de (huis-)arts staan en dat er een indicatie is voor BGGZ of SGGZ.

 

.

Jongeren & volwassenen vanaf 18 jaar

Psychotherapie valt binnen de Basisverzekering. Heb je een restitutie polis, dan wordt meestal 100 % vergoed van het declaratiebedrag. Wij hanteren het NZA-tarief, zonder extra toeslagen. Heb je een natura polis, dan wordt meestal 60 tot 85% van het declaratiebedrag vergoed door je zorgverzekeraar. Het restbedrag betaal je zelf. Informeer vooraf goed bij je zorgverzekeraar wat er vergoed wordt vanuit de polis die je hebt afgesloten en welke specifieke voorwaarden er gelden. Een overzicht met restitutiepolissen is te vinden op: www.contractvrijepsycholoog.nl

Om onafhankelijk te blijven en de beste zorg te kunnen bieden, hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten.

Je ontvangt maandelijks een factuur. Deze nota dient binnen twee weken betaald te worden en kan gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.