Inge Berg-Andersen

Inge Berg-Andersen

Als gz-psycholoog werk ik met name met tieners en jongeren en hun ouders. Ik richt me op de behandeling van jongeren die vastlopen, bijvoorbeeld door somberheid, angst en moeite met het adequaat omgaan met emoties. Naast individuele therapie voor de jongere, werk ik veel met gezinsgesprekken en ouderbegeleiding. Mijn focus ligt hierbij op het (weer) in verbinding brengen van kind en ouders zodat een kind zich weer meer gehoord, gezien en begrepen voelt en ouders meer in hun kracht komen om hun kind te ondersteunen.

Bij de praktijk van het Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum heb ik ruime ervaring opgedaan met het vaststellen en behandelen van onder andere autisme en ad(h)d en bij Nuhoff Psychotherapie met de behandeling van eetstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen.

Naast mijn werk als gz-psycholoog ben ik actief als vrijwilligster voor een goed doel dat zich richt op hulpbehoevende kinderen in Nederland en in het buitenland. Met mijn man heb ik twee volwassen kinderen. Ik hou van sporten in de buitenlucht, yoga en reizen en ben blij met de switch van het bedrijfsleven naar de zorgsector die ik zo’n 15 jaar geleden heb ingezet.