Lisa Samateh

Lisa Samateh

Sinds november 2023 werk ik bij Nuhoff Psychotherapie als orthopedagoog in opleiding tot psychotherapeut.

Na het afronden van mijn studie orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht heb ik bij verschillende kinder- en jeugd-ggz-instellingen gewerkt. Ik werk met jeugdigen en hun gezinnen met een grote verscheidenheid aan klachten, zoals depressie, adhd, autisme, angst, dwang, emotieregulatieproblemen, lichamelijke klachten, een laag zelfbeeld, identiteitsproblemen, systeemproblematiek en/of trauma. Parallel aan mijn werk in de kinder- en jeugd-ggz is mijn interesse in yoga en mindfulness ontstaan, waarin ik vervolgens verschillende opleidingen heb gevolgd. Naast mijn werk bij Nuhoff Psychotherapie geef ik wekelijkse yogalessen bij verschillende yogascholen in Amsterdam.

Ik geloof in de samenwerking van lichaam en geest en ben ervan overtuigd dat deze wisselwerking in acht genomen dient te worden bij het duurzaam behandelen van fysieke en/of mentale klachten. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende methoden en technieken, zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en acceptance and commitment therapy (ACT), maar ook mindfulness en yogatherapie. Afhankelijk van jouw klachten, kijk ik samen met jou (en eventueel je ouder(s) of andere betrokkenen) welke hulpvormen het beste aansluiten bij jouw hulpvraag.

Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens onze behandelafspraken. Je bent welkom zoals je bent. Persoonlijke aandacht, openheid en een harmonieuze samenwerking zijn belangrijk voor mij om een behandelrelatie met je op te bouwen die jij als veilig en betrouwbaar ervaart. Van daaruit werk ik met jou aan je doelen, zodat je je klachten afnemen en je veerkracht toeneemt zodat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden.