Daniëlle Bogaart

Daniëlle Bogaart, GZ-psycholoog, in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. 

Als GZ-psycholoog werk ik al geruime tijd als onderzoeker en behandelaar in de Basis en Specialistische kinder- en Jeugd GGZ. Ik ben opgeleid om kinderen, jongeren en gezinnen te helpen als ze er op een andere manier niet uitkomen. Men kan bij mij terecht voor enkelvoudige klachten, maar ook voor complexe problematiek, zoals angst- en dwangstoornissen, somberheids- en depressie klachten. Daarnaast heb ik door mijn brede werkervaring in het speciaal onderwijs en de kinder- en jeugdpsychiatrie (Bascule/Levvel in Amsterdam) veel ervaring opgedaan op het gebied van autisme, ADHD en hechtingsproblematiek. 

In mijn contact met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders hecht ik veel waarde aan een open en niet-oordelende houding. Op flexibele wijze wordt er aangesloten bij de hulpvraag van de cliënt. Soms komen we uit op individuele therapie, en soms is de ondersteuning meer gericht op de ouders (ouderbegeleiding). 

Het motiveren en versterken van ieders eigen krachten is een belangrijke focus voor mij als therapeut. Op deze manier komt er vaak ruimte en zelfvertrouwen om het beoogde verander- of acceptatieproces aan te gaan. Het doel van een traject is altijd dat de cliënt uiteindelijk weer voldoende mogelijkheden en vertrouwen heeft om zonder de hulp van de therapeut verder te gaan. 

In mijn behandeltrajecten maak ik onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, mindfulness en EMDR. Naast behandeling is er ook mogelijkheid tot psychologisch onderzoek. Psychologisch onderzoek wordt ingezet wanneer we willen begrijpen waar de klachten vandaan komen, zodat we passende handelingsadviezen kunnen geven voor thuis en voor school. 

Naast het werken met cliënten ben ik ook beschikbaar als supervisor voor psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. 

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met lezen, fotografie, paardrijden en actief/ sportief zijn in de natuur. Ik woon samen met mijn gezin met twee opgroeiende kinderen net buiten Haarlem.