Charlotte Meire

Charlotte Meire

We lopen in ons leven allemaal wel eens flink vast. Soms krijg je het zelf niet opgelost en is het fijn als er iemand naast je gaat staan en met je meedenkt.

Als psycholoog in opleiding tot psychotherapeut werk ik met kinderen, jeugdigen, jongvolwassenen en hun ouders. Ik werk graag met de nodige humor en vanuit een oprechte onderlinge verbinding. Ik vind het belangrijk dat je je veilig genoeg voelt om te delen wat er écht in je leeft. Samen nemen we de tijd om tot de kern te komen en te onderzoeken waar de klachten vandaan komen. We zoeken vervolgens naar een aanpak die het beste bij jou, je kind of jullie gezin past. Individuele behandeling vul ik graag (en waar gewenst) aan met gezinsgesprekken en/of begeleidende gesprekken met ouders (omtrent opvoedingsvragen).

Sinds 2018 werk ik als psycholoog in verschillende grote kinder- en jeugd-ggz-instellingen (Youz, Levvel en Arkin). Begin 2023 heb ik de overstap gemaakt naar Nuhoff Psychotherapie. Mijn expertise ligt bij het behandelen van (Borderline) persoonlijkheidsproblematiek, emotieregulatieproblemen in de brede zin en problemen die voortkomen uit het opgroeien met een ouder met psychiatrische problemen (KOPP/KOV). Je kan ook bij mij terecht wanneer je last hebt van traumaklachten, stemmingsproblemen (angst en depressie), problemen in het aangaan en onderhouden van relaties of wanneer er sprake is van gedragsproblemen, Autisme of ADHD.

In mijn therapie maak ik onder andere gebruik van traumagerichte cognitieve gedragstherapie (TF-CBT), imaginaire exposure voor PTSS (IE), dialectische gedragstherapie (DGT), lichaamsgerichte oefeningen en cognitieve gedragstherapie (CGT). Wanneer het past bij de leeftijd, maak ik ook graag gebruik van spel en creatieve opdrachten.

Ik woon met veel plezier in Amsterdam met mijn vriend en onze kat. In mijn vrije tijd hou ik van tuinieren, salsa dansen, klussen, meubels stofferen én van lekker eten.