Fabienne Coumou

Fabienne Coumou

In mijn therapie werk ik graag met humor en vanuit een positieve benadering. Ik ben nieuwsgierig naar je veerkracht, talenten, sterke eigenschappen en momenten waar je trots op bent. Deze kunnen soms op de achtergrond raken, juist als we het zwaar hebben. Maar ze zijn een o zo belangrijk onderdeel van wie je bent.

Rust en vertrouwen, transparantie en een actieve samenwerking met cliënten zijn voor mij kernwaarden in een behandeling. Voor jou moet duidelijk zijn waarom ik een bepaalde aanpak voorstel en wat we aan het doen zijn. Een therapie kan ook zwaar zijn, of niet lopen zoals gehoopt. Het is belangrijk goed in contact te blijven en samen helder te hebben hoe we naar verbetering toewerken.

Als psychotherapeute behandel ik volwassenen met uiteenlopende klachten. Ik heb ruime ervaring met de behandeling van problemen op het gebied van bijvoorbeeld stemming, angst, dwang, emotieregulatie, zelfbeeld, traumatische ervaringen en persoonlijkheidsontwikkeling. Ik ben gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en schemagerichte therapie. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met anderstaligen en mensen met een migratieachtergrond. Ik bied therapie aan in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Ik werk ongeveer 15 jaar in de psychische hulpverlening. Na een paar jaar onderzoek in Zwitserland op het gebied van migratie, heb ik ervoor gekozen de opleiding tot psychotherapeute in Duitsland te volgen. Sinds 2017 ben ik weer in Nederland. Ik heb werkervaring opgedaan in verschillende klinieken en praktijken, alsook in eigen praktijk. Sinds oktober 2023 ben ik verbonden aan Nuhoff Psychotherapie.