Petra Buijs

Petra Buijs

Als GZ-psycholoog en cognitief gedragsthe­­­­­­­rapeut VGCT behandel ik kinderen, jongeren, en volwassenen, met onder andere angst-, somberheids- en depressieve klachten en/ of trauma’s. Daarnaast begeleid ik ouders met opvoedvragen. 

 

Vanaf mijn afstuderen als orthopedagoog (2001) en vervolgens als GZ-psycholoog (2005) ben ik voornamelijk binnen verschillende instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie werkzaam geweest. Sinds 2019 werk ik via Nuhoff Psychotherapie. Als behandelaar maak ik in de therapie gebruik van verschillende methoden en technieken, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR en schemagerichte therapie. Ik vind het inspirerend om me te blijven ontwikkelen middels cursussen, congressen en intervisie.

 

De contacten bij mij starten met een korte telefonische kennismaking, waarna een uitgebreide kennismaking en mogelijk behandeling volgen. Ik luister naar je verhaal en probeer zo goed mogelijk te begrijpen waar jij, of je familie of vrienden, last van hebben. Ik heb een uitgebreide kennis en ervaring in de behandeling van psychiatrische klachten, en jij weet alles van jezelf en wat er wel en niet werkt bij jou. Samen ontdekken we waar je klachten vandaan komen, waardoor ze verergeren en komen we tot een plan dat bij jou past, zodat jij met deze klachten leert om te gaan en er minder last van krijgt. Ik vind het belangrijk dat we allebei achter dit plan kunnen staan en er vertrouwen in hebben dat het gaat werken.