Elisabeth de Zeeuw- van der Heide

Elisabeth de Zeeuw-Van der Heide

Hallo, leuk dat je dit leest. Hoe gaat het? Ik ben geïnteresseerd in wat er goed gaat in je leven, met jou en je kind(eren) én in wat er minder goed gaat.  
Als je je zorgen maakt over je kind is dat vaak stressvol. Ik help je graag om je te ontspannen en je kinderen beter/anders te begrijpen, waardoor duidelijker wordt wat ze nodig hebben. Videobeelden kunnen helpen om ons samen te verdiepen in je kind en jullie relatie. Ik ben alert op ingrijpende levenservaringen en trauma’s, zowel bij jou als bij je kind, omdat die vaak een rol spelen. Zo nodig geef ik traumatherapie (zoals EMDR), ook bij de allerjongsten. Verder heb ik ruime ervaring met gezinnen met kinderen met allerlei psychiatrische beelden, zoals ADHD, autisme en angststoornissen. 
Graag, in overleg, kom ik bij je thuis, omdat ouders en kinderen meestal meer zichzelf zijn in hun vertrouwde omgeving. Eventueel kom ik ook een keer op school kijken/praten. 
Als GZ-psycholoog en gezinstherapeut heb ik jarenlange ervaring in de jeugd-GGZ. Gezinnen met kinderen vanaf de geboorte tot en met de basisschoolleeftijd hebben mijn bijzondere belangstelling. Ik ben Infant Mental Health-specialist, dat wil zeggen dat ook baby’s en peuters met hun ouders/verzorgers bij me terecht kunnen.  
Voor een goed therapieresultaat is het belangrijk dat “het klikt”, een wisseling van hulpverlener is altijd bespreekbaar en kan zinvol zijn. Ik woon in de Zaanstreek met mijn man, mijn twee dochters en zijn twee zoons, heel gezellig, meestal! In mijn vrije tijd houd ik van tennis en het strand. Ook lekker dansen en lezen doe ik graag.