Anouck Citroen

Anouck Citroen

Na ruim 15 jaar ervaring opgedaan te hebben binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie (‘t Kabouterhuis, JeugdRiagg (nu: KenterJeugdhulp) en Curium-LUMC), heb ik per 1 januari 2020 met veel plezier de overstap gemaakt naar de kleinschalige praktijk van Nuhoff-psychotherapie.  

Mijn achtergrond als klinisch psycholoog en psychotherapeut is breed. Ik heb ervaring in diagnostiek en behandeling van (jonge) kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun gezinnen. Waarbij sprake is van angst- en stemmingsproblematiek, ontwikkelingsproblematiek (autisme, ADHD), zelfbeeld en een verstoorde identiteits- en/of persoonlijkheidsontwikkeling.

De laatste jaren heb ik mij meer gespecialiseerd in het jonge gezin (kinderen van 0-4 jaar) en jongeren met eetstoornissen (Anorexia, Boulimia), lichamelijk onverklaarbare klachten (SOLK), trauma en emotie-regulatieproblemen/persoonlijkheidsproblematiek.  

Binnen de behandeling probeer ik een sfeer van openheid en transparantie te creëren, waardoor er een prettige samenwerking ontstaat. Na een uitgebreide en zorgvuldige intake bespreek ik graag een persoonlijk behandeladvies. In mijn behandeling werk ik integratief, waarbij ik verschillende methoden en technieken combineer. Mijn interesse ligt vooral bij psychodynamische therapie en hechtingsgerichte gezinstherapie (NVR, ABFT, EFFT), ook cognitieve gedragstherapie, EMDR en hypnotherapie behoren tot mijn pakket.  

Mijn visie op behandeling is dat een klacht nooit op zichzelf staat. Mijn focus ligt op het individu, maar ik betrek – waar nodig – het hele gezin/systeem.  

Een gezin is als een springkussen. Als de één springt, dan beweegt de ander automatisch mee. Je kan ertegen ingaan of meebewegen, maar negeren is geen optie.’ 

Ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen. Ik geniet van de natuur en alles wat Haarlem te bieden heeft: duinen, strand, lekker de stad in gaan of thuis lekker ‘aanrommelen’.